آزمون ABRSM
درباره ABRSM
ABRSM چیست؟
شرکت در آزمون و گرفتن مدارک بین المللی چه مزایایی دارد؟
مدارک ABRSM به عنوان یکی از معتبرترین مدارک موسیقی در جهان شناخته میشوند. این مدارک ارزش بسیار بالایی دارند و به دارندگان آنها امکان میدهد مهارتهای موسیقی خود را به صورت رسمی ارزیابی کنند و در سطوح بالا برای آموزش حرفه ای تر و حتی تدریس مسیر خود را هموار کنند. بسیاری از هنرجویان موسیقی و معلمان از سراسر جهان به این موسسه مراجعه می کنند تا مهارت های خود را ارتقا دهند و گواهی نامه های معتبر در حوزه موسیقی را کسب کنند. مدارک ABRSM در بیش از ۹۰ کشور در دنیا به عنوان یک معیار معتبر موسیقی شناخته میشود، این موسسه و مدارک آن در کشورهای انگلستان، آمریکا، کانادا، استرالیا، کشورهای عربی، هندوستان، مالزی، سنگاپور و دیگر کشورهای اروپایی شناخته شده است.
نکته قابل توجه این است که در واقع هر فرد با توجه به سن، مدت زمان ساز نواختن، شرایط فردی و پیشرفت شخصی، میتواند خود را با معیارهای بین المللی و در سطح جهانی محک بزند و توسط افراد متخصص این حوزه در دیگر کشورها، روند آموزشی خود را بررسی و بازبینی کند.
همچنین برای بسیاری از افراد، مشخص کردن یک هدف خاص مانند شرکت در آزمون بین المللی که همراه با دستاورد قابل توجهی مانند گرفتن مدرکی معتبر باشد، باعث رشد انگیزه، اعتماد به نفس و اشتیاق فراوانی میشود که انرژی و نظم مضاعفی به فرایند تمرین ساز افراد میدهد.
آزمون های ABRSM چیست و چگونه برگزار میشود؟
آزمونهای ABRSM برای انواع مختلف سازها از جمله پیانو، ویولن، ویولا، ویولنسل، فلوت، کلارینت، ترومبون، ترومپت، گیتار، هارپ، آواز و … به صورت آنلاین و حضوری برگزار میشود.
تمامی آزمونها سطح بندی شده هستند و هر فرد با توجه به مهارت و سطح خود در گرید مربوطه شرکت میکند. در سیستم ارزیابی ABRSM هر آنچه هنرجو از لحظه شروع نواختن ساز تا سال اول دانشگاه موسیقی یا کنسرواتوار باید فرا گیرد به ۸ گرید تئوری و ۹ گرید عملی (اجرایی) تقسیم میشود. اگر هر سطح را یک پله بنامیم برای بالا رفتن از این پلهها حدودا هشت سال زمان و تمرین جدی و مستمر لازم است. توجه داشته باشید که بخش تئوری و عملی دو آزمون مستقل، با کتب و شرایط متفاوت هستند که هر هنرجو باید هر دو بخش را به صورت موازی فرا گیرد.
آزمون های تئوری:
سطح یک تا پنج شامل آشنایی کامل با مبانی اولیه نت،نحوه نگارش نتها،ریتم،فواصل،آکوردها و … میباشد. آزمون گرید یک تا پنج به صورت کاملا آنلاین و از ایران قابل برگزاری میباشد. در سطوح 6 تا 8 مباحث هارمونی، کنترپوان، آهنگسازی و دانش موسیقی غربی اضافه میگردد و آزمون به صورت حضوری، روی کاغذ و در کشورهای دیگر امکان پذیر است.
نمرات و شرایط قبولی در آزمون تئوری :
آزمون تئوری گرید۱تا ۵ که به صورت آنلاین برگزار و از ۷۵ نمره محاسبه میشود. هر فرد با کسب حداقل نمره ۵۰ به بالا در این آزمون نمره قبولی (PASS) را بدست خواهد آورد. هنرجویانی که نمره ۶۰ به بالا را دریافت کنند لقب شایسته (MERIT) و نمره ۶۵ به بالا لقب متمایز(DISTINCTION) را به همراه خواهد داشت. این القاب در مدرک هنرجو درج میشود. بدیهی ست که امتیاز و ارزش مدرک بالاتر به هنرجویانی تعلق میگیرد که هر گرید را با نمره بهتری به پایان برسانند.
اهمیت تئوری:
اهمیت تئوری این موسسه بر تقویت همه جانبه هنرجویان تمرکز دارد و نهایت تلاش خود را در خصوص جلوگیری از تربیت تک بعدی هنرجویان موسیقی به خرج میدهد. به همین جهت شرکت در سطوح ۵ به بالای آزمون نوازندگی، به شرط داشتن سطح ۵ تئوری امکان پذیر است. این قانون بر اساس این دیدگاه تعریف شده است که مهارت نوازندگی یک هنرجو متناسب با سطح ۶ و بالاتر، باید با دانش عمومی تئوری او همخوانی قابل قبولی داشته باشد.
آزمونهای عملی:
موسسه ABRSM آزمونهای متفاوتی از جمله Practical Grades، Performance Grade و … برگزار میکند که اکثر آنها به صورت حضوری برگزار میشوند. در این میان در حال حاضر تنها آزمونی که به صورت غیرحضوری امکان پذیر است PERFORMANCE GRADE میباشد.
PERFORMANCE GRADE چیست؟
تمرکز این آزمون بر مهارت نوازندگی و برداشت و ادراک فردی از قطعات میباشد. این آزمون دارای ۹ سطح میباشد. کتابها و لیست قطعات (Repertoire) هر دو سال یکبار توسط جمعی از افراد برجسته در موسسه ABRSM آپدیت میشود. هنرجو باید مجموعا ۴ قطعه را در قالب یک ویدیو با شرایط و قوانین خاص ضبط کند. ممتحن ABRSM ویدیو را بررسی میکند و نمرات را به همراه نظرات دقیق بر هر اجرا ارسال میکنند.
نمرات و شرایط قبولی در آزمون نوازندگی (PERFORMANCE GRADE):
در بخش نوازندگی، هر کدام از ۴ قطعه حداکثر ۳۰ امتیاز و بخش پنجم با عنوان "بررسی کلی اجرا" هم ۳۰ امتیاز دارد. ممتحن، ۳۰ امتیاز هر ۵ بخش را به تفکیک و با توضیحات کامل ثبت میکند و نمره نهایی از ۱۵۰ محاسبه میگردد. کسب نمره ۱۰۰ به بالا به معنای قبولی(PASS)، نمره ۱۲۰ به بالا به معنای شایستگی (MERIT) و نمره ۱۳۰ به بالا به معنای متمایز و ممتاز(DISTINCTION) در مدرک هنرجو ثبت میشود.